Syria

 

Syrias motparter møtes ansikt til ansikt

Den syriske regjeringen og eksilopposisjonen sitter for aller første gang ansikt til ansikt ved forhandlingsbordet, melder kilder i Genève.

Hele saken » 1

Syrias regjering sier nei til forslag om overgangsregjering

Syrias regjering har nok en gang tatt avstand fra forslaget om at det opprettes en overgangsregjering i det krigsherjede landet.

Hele saken »

Barn ble reddet fra ruinene i Aleppo

Aktivister filmet de dramatiske scenene da barnet onsdag ble funnet begravet i ruiner.

Hele saken »

Her reddes «mirakelbarnet» fra ruinene i Syria

Denne videoen viser de dramatiske scenene som utspant seg da aktivister i Syria onsdag fant et lite barn i ruinene i Aleppo. Angrepenei al-Ma’saranieh-bydelen onsdag tok livet av flere personer, inkludert flere barn.

Hele saken » Se video

– Minst elleve fra Danmark drept i Syria

Elleve personer som er reist fra Danmark for å delta i krigen i Syria, er drept, antar det danske sikkerhetspolitiet PET.

Hele saken » 6

Munnhuggeri mellom Ban Ki-Moon og Syrias utenriksminister

Da den syriske regjeringens utenriksminister, Walid Muallem, brukte opp taletiden sin under Syria-konferansen i Genève, måtte FNs generalsekretær Ban Ki-Moon bryte inn. Det endte med munnhuggeri mellom de to.

Hele saken » Se video

Harde anklager preget Syria-konferanse

Store motsetninger preget onsdagens Syria-konferanse, men utenriksminister Børge Brende (H) har likevel tro på at noe positivt er på gang.

Hele saken »

Harde anklager preget åpningen av Syria-konferanse

Fredskonferansen om Syria åpnet med gjensidige anklager om støtte til terrorister og tydelig uenighet om veien videre.

Hele saken » 2

Syria-samtaler av sporet før de er i gang

Opptakten til den lenge planlagte Syria-konferansen i Sveits er preget av en splittet syrisk opposisjon og utestengelsen av Iran. Håpet om at samtalene vil kunne bringe Syria nærmere fred, svinner.

Hele saken » 2

– Døden er lettere enn dette

Syrere som er blitt internt fordrevet til Atma-leiren nord i landet sier de har mistet enhver tro på det internasjonale samfunnet. De har ingen store forhåpninger til at det internasjonale samfunnet kan rydde opp i den kommende Geneve 2-konferansen. 

Hele saken » Se video

Iran får ikke være med på fredskonferansen for Syria

Iran er ikke lenger invitert til å delta på fredskonferansen om Syria onsdag. Dermed vil den syriske opposisjonsgruppen Nasjonalkoalisjonen likevel bli med.

Hele saken » 2