Syria

 

Forbud mot fremmedkrigere utfordres

Det er åpenbare problemer ved FNs vedtak om å straffeforfølge fremmedkrigere, mener dansk forsker. Et norsk lovforslag støter på de samme dilemmaene.

Hele saken »

Solberg kritiserte Russland i FN

Statsminister Erna Solberg (H) kritiserte Russland for ikke å ha klart å gjøre noe med situasjonen i Syria og i Ukraina da hun holdt Norges innlegg i FNs hovedforsamling.

Hele saken »

Slik er livet under ISIL

En video som hevder å vise livet i Syria under terrorgruppen ISIL har blitt sett over en million ganger.

Hele saken » Se video

Hemmelige opptak fra livet under ISIL

Se de utrolige opptakene fra hverdagen i Raqqa, en syrisk by som har blitt kontrollert av ISIL siden mars 2013.

Hele saken »

Bomber skal stanse inntektsstrømmen til IS

Stadig flere land støtter opp om den USA-ledede militæroperasjonen mot IS. Nå rettes luftangrepene også mot IS-kontrollerte oljeinstallasjoner i Syria. Målet er å ødelegge ekstremistgruppas inntektskilder.

Hele saken » 4

Tyrkia kan ha byttet gisler med IS-fanger

Syriske opprørere slapp fri 50 IS-medlemmer i bytte mot de tyrkiske gislene som nylig kom hjem etter å ha blitt holdt fanget av IS i Irak, ifølge en tyrkisk avis.

Hele saken » 1

Nye luftangrep mot IS-mål i Syria

Utenlandske fly har gjennomført luftangrep mot flere IS-kontrollerte områder nord og øst i Syria, opplyser en syrisk aktivistgruppe.

Hele saken »

Opposisjonsgrupper fra Syria møttes i Oslo

Representanter fra flere av opposisjonsgruppene i Syria møttes i Oslo flere ganger i sommer, bekrefter Utenriksdepartementet.

Hele saken »

– Leder av Nusrafronten drept i amerikansk angrep

Lederen av den ekstremistiske gruppen Nusrafronten i Syria skal ha blitt drept da USA og arabiske allierte bombet mål i landet tirsdag.

Hele saken »

PST gir Syria-krigere trusselkarakterer

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vurderer og rangerer norske fremmedkrigere ut fra hvor stor fare de kan utgjøre når de kommer hjem.

Hele saken »

EU: – 3.000 europeiske jihadister i Syria og Irak

Antallet europeiske fremmedkrigere som har sluttet seg til ytterliggående grupper i Syria og Irak, har steget til 3.000, opplyser EUs antiterrorsjef.

Hele saken »