Syria

 

FN: 15.000 utlendinger har sluttet seg til IS

15.000 militante islamister fra over 80 land har reist til Irak og Syria for å kjempe sammen med Den islamske staten (IS) og andre opprørsgrupper, ifølge en FN-rapport.

Hele saken » 25

30 drept etter IS-angrep mot oljefelt i Syria

30 væpnede regimetilhengere ble drept i et IS-angrep mot et oljefelt i Syria tirsdag, ifølge syriske aktivister.

Hele saken »

Irakiske kurdere nærmer seg syrisk grenseby

De første kurdiske peshmerga-soldatene som er på vei til slagmarken i den syriske grensebyen Ayn al-Arab, ankom tidlig onsdag nabolandet Tyrkia.

Hele saken »

– Opprøret i Aleppo har mistet mål og mening

Opprørerne i Aleppo representerer ingen lenger, og tønnebombene fra regimet faller like ofte som før. For sivilbefolkningen er krigen bare et mareritt.

Hele saken » 1

Syrisk grenseby av liten betydning for IS

Den syriske grensebyen Ayn al-Arab, som kurderne kaller Kobani, har først og fremst symbolsk betydning for kurderne og er av mindre strategisk viktighet for Den islamske staten (IS), mener eksperter.

Hele saken »

Kurdiske styrker slo tilbake IS-angrep på grenseovergang

IS angrep søndag grenseovergangen ved byen Ayn al-Arab, men ble stanset av kurdiske styrker. Over 800 skal ha blitt drept i kampene ved byen de siste 40 dagene.

Hele saken »

Mødre fra Østfold har reist for hente IS-sønner hjem

To mødre fra Østfold har reist mot Syria i håp om å hente sønnene som har sluttet seg til opprørsgruppa Den islamske staten (IS) hjem til Norge.

Hele saken » 10

Politiet: – Kanadisk angriper ville reise til Syria

Den antatte gjerningsmannen bak angrepet i Ottawa ønsket å reise til Syria. Problemer med å få pass kan ha vært en del av motivasjonen for angrepet onsdag, tror politiet.

Hele saken » 1

Irakerne latterliggjør IS i nytt humorprogram

Med humorserien «State of Myths» håper serieskaperen at de kan motkjempe Den islamske stats bruk av sosiale medier til å sprer frykt blant befolkningen. 

Hele saken » Se video

Kronprinsparet: – Spennende å være i Jordan

Møtet med syriske flyktninger i Jordan var spesielt, forteller kronprinsparet. Nå dobler Norge støtten til flyktningene.

Hele saken » 3

Kronprinsparet i flyktningeleir

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøker Zaatari flyktningeleir i Jordan sammen med utenriksminister Børge Brende. Her fikk se se Flyktiningehjelpens arbeid og besøke en familie.

Hele saken » Se video