Syria

 

Flyangrep bidrar til å stanse IS-offensiv i Syria

IS-krigerne som prøver å erobre Ayn al-Arab, også kalt Kobani, er drevet på defensiven etter to dager med intens amerikansk bombing og en innbitt kurdisk motoffensiv.

Hele saken » 2

Tyrkiske jagerfly bombet kurdiske mål

PKK bekrefter at tyrkiske jagerfly har bombet geriljaen sørøst i Tyrkia og anklager regjeringen i Ankara for å ha brutt våpenhvilen.

Hele saken » 2

Seks arrestert etter terrormistanker i England

Britisk politi har pågrepet seks personer som er mistenkt for terrorvirksomhet i forbindelse med en større etterforskning i Syria, hvor flere hundre britiske jihadister kjemper med militante islamister.

Hele saken »

Norsk mann fra Halden skal ha reist til Syria

En mann i 20-årene fra Halden som har konvertert til islam, skal ha reist mot Syria, forteller familien. Han er en såkalt hellig kriger for ekstremistgruppen Den islamske stat (IS).

Hele saken » 10

Rødt krever IS-oppgjør med Tyrkia i NATO

Partiet Rødt hevder Tyrkia aktivt støtter den islamistiske opprørsgruppa IS i Syria og ber regjeringen ta opp saken på høyeste hold i NATO.

Hele saken » 12

Selvmordsbomber angrep ved syrisk grenseby

En angriper fra Den islamske staten (IS) sprengte en lastebil full av sprengstoff nord for den syriske grensebyen Ayn al-Arab nær den tyrkiske grensen mandag, ifølge aktivister.

Hele saken » 9

Tyrkia gir USA adgang til å bruke baser mot IS

Tyrkia har gitt USA grønt lys til å bruke militærbaser i landet til kampen mot Den islamske stat (IS).

Hele saken »

FN-utsending til Russland for Syria-samtaler

FNs spesialutsending Staffan de Mistura besøker Russland 21. oktober for samtaler om situasjonen i Syria, opplyser det russiske utenriksdepartementet.

Hele saken »

Kurdere kjemper for å holde IS unna sentrum av grenseby

Kurdisk milits kjemper for å beholde kontrollen over sentrum av grensebyen Ayn al-Arab. Men de sliter, for IS-opprørerne har fått forsterkninger, ifølge aktivister.

Hele saken » 12

Flere IS-krigere forgiftet av mat

1200 IS-krigere forsøkt forgiftet av kokk. Flere skal ha mistet livet av matforgiftningen.

Hele saken » 2

– IS har overtatt kurdisk hovedkvarter i syrisk by

Krigere fra Den islamske staten (IS) har inntatt nesten hele området i grensebyen Ayn al-Arab, også kalt Kobani, der det kurdiske hovedkvarteret befinner seg.

Hele saken »