Syria

 

FN: Syrerne er verdens største flyktninggruppe

Syrerne utgjør nå verdens største flyktningbefolkning, ifølge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR). Palestinerne er ikke regnet med.

Hele saken » 8

– IS overskygger den menneskelige tragedien i Syria

Vestlige land er blitt så opptatt av kampen mot Den islamske staten (IS) at de glemmer de daglige lidelsene til vanlige syrere, mener en gruppe syriske leger. De fordømmer verdens taushet om den syriske tragedien.

Hele saken » 19

Nederlandsk journalist pågrepet i Tyrkia

Tyrkisk politi har pågrepet en nederlandsk reporter og siktet henne for «terrorpropaganda».

Hele saken » 2

Flyktningene får legehjelp

Den italienske marinen forsøkte natt til fredag å ta kontroll over et lasteskip med 450 båtflyktninger, som mannskapet har forlatt. Skipet har motorstans og nærmer seg land.

Hele saken »

Syria hinter om nye fredssamtaler

Syrias utenriksdepartement hevder at landet er klart til å starte nye samtaler for å få en slutt på borgerkrigen i landet.

Hele saken » 3

45 sivile drept i syriske flyangrep mot IS

Minst 45 sivile ble drept og 175 såret da syriske fly angrep en by i Nord-Syria som er under IS' kontroll.

Hele saken » 3

Frykter IS kan ekspandere i Midtøsten

Den islamske staten (IS) har tatt et fast og brutalt grep om det nordlige Irak og Syria. Spørsmålet er om den internasjonale militærkoalisjonen kan klare å svekke ekstremistgruppa.

Hele saken » 13

17 luftangrep i Syria og Irak julaften

Den USA-ledede koalisjonen som kjemper mot IS i Syria og Irak, gjennomførte 17 luftangrep onsdag, melder amerikanske militærkilder.

Hele saken »

Jordan bekrefter nasjonaliteten til savnet pilot

Den jordanske hæren bekrefter at en av deres piloter er tatt til fange av krigere fra Den islamske staten (IS). Pilotens fly styrtet i Syria onsdag.

Hele saken » 19

FBI frykter at IS truer med angrep på bro i Mississippi

FBI har advart lokalt politi om at Den islamske staten (IS) skal ha truet med å sprenge Memphis & Arkansas Bridge over elven Mississippi.

Hele saken »

Amnesty: – 14-åringer holdes som sex-slaver av IS

Opprørsgruppen IS holder jenter i begynnelsen av tenårene som sexslaver, ifølge menneskerettsgruppen Amnesty International.

Hele saken » 44