Syria

 

FN-utsending til Russland for Syria-samtaler

FNs spesialutsending Staffan de Mistura besøker Russland 21. oktober for samtaler om situasjonen i Syria, opplyser det russiske utenriksdepartementet.

Hele saken »

Kurdere kjemper for å holde IS unna sentrum av grenseby

Kurdisk milits kjemper for å beholde kontrollen over sentrum av grensebyen Ayn al-Arab. Men de sliter, for IS-opprørerne har fått forsterkninger, ifølge aktivister.

Hele saken » 12

Flere IS-krigere forgiftet av mat

1200 IS-krigere forsøkt forgiftet av kokk. Flere skal ha mistet livet av matforgiftningen.

Hele saken » 2

– IS har overtatt kurdisk hovedkvarter i syrisk by

Krigere fra Den islamske staten (IS) har inntatt nesten hele området i grensebyen Ayn al-Arab, også kalt Kobani, der det kurdiske hovedkvarteret befinner seg.

Hele saken »

– Kom heller hit til grensa og hør skuddene, NATO-Jens!

– Kom heller hit og treff de hardt rammede kurderne, Jens Stoltenberg! Oppfordringen kommer fra Rødt-delegasjonen som akkurat nå står få hundre meter unna og overværer kampene i Kobani.

Hele saken » 15

Tyrkia vil ikke aksjonere alene mot IS

IS-krigere har tatt kontroll på over en tredel av den syriske byen Ayn al-Arab, like ved den tyrkiske grensen. Tyrkia ønsker ikke å stå alene, men vil ha en samlet internasjonal innsats om en eventuell bakkeoperasjon. 

Hele saken » Se video

Norge uten mening om Tyrkias rolle i kurdernes krig mot IS

Rødt-politikere på grensa til krigsskueplassen Kobani anklager Tyrkia for å støtte IS mot kurderne som forsvarer byen. Det har ikke Utenriksdepartementet noen mening om.

Hele saken » 7

Tyrkia vil ikke aksjonere alene mot IS

Tyrkia tar til orde for en bakkeoperasjon mot ekstremistene i IS. Men tyrkerne vil ikke stå for den alene.

Hele saken »

Stoltenberg til NATOs grense mot IS

NATO jobb er å beskytte alle medlemsland, sier Jens Stoltenberg idet IS' herjinger har rykket ubehagelig nær forsvarsalliansens egen dørstokk i Tyrkia.

Hele saken » 1

Vil ta i mot 1 000 flyktninger fra Syria

Regjeringen foreslår at tilleggskvoten på 500 syriske overføringsflyktninger videreføres til neste år, samt at 500 plasser i den ordinære kvoten for overføringsflyktninger forbeholdes personer fra Syria.

Hele saken »

Erdogan: IS i ferd med å erobre Kobani

Islamistiske opprørere er i ferd med å erobre den syriske grensebyen Ayn al-Arab, ifølge Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.

Hele saken » 1