Syria

 

Syrias president truer med konsekvenser hvis landet blir angrepet

Syrias president Bashar al-Assad truet mandag Washington med å gjøre seg klar for mottiltak dersom amerikanske styrker angriper det krigsherjede landet.

Hele saken » 27

Kerry ber Syria gi fra seg de kjemiske våpnene

USAs utenriksminister John Kerry sier at Syria kan unngå et militært angrep om de gir fra seg alle sine kjemiske våpen innen en uke.

Hele saken » 2

Disse bildene skal overbevise verden om Syriaangrep

Obama bruker videoer av angivelige ofre etter gassangrepet, for å få støtte til et militært angrep i Syra. NB: Sterke bilder.

Hele saken » Se video

Obama møter sterk Syria-motstand

President Barack Obama får en stri jobb når han denne uka skal forsøke å overtale Kongressen og opinionen i USA til å støtte bruk av militærmakt mot Syria.

Hele saken » 9

– Syriske styrker kan ha brukt gass uten Assads viten

Syriske regjeringsstyrker kan ha gjennomført et angrep med kjemiske våpen uten at president Bashar al-Assad godkjente det, sier tyske etterretningskilder til avisen Bild am Sonntag.

Hele saken » 7

Norge glad for EU-enighet om Syria

EU-landenes utenriksministre er enige om at det må reageres mot Syria, men de vil først se rapporten fra FNs våpeninspektører. Dette er helt på linje med Norges holdning, ifølge UD.

Hele saken » 2

Pro-israelske lobbyister presser på for Syria-angrep

En innflytelsesrik pro-israelsk lobbygruppe vil sende 250 aktivister til Washington neste uke for å overbevise politikere om at de må stemme ja til et militært angrep på Syria.

Hele saken » 4

EU-ministre enige om Syria-uttalelse

EU-landenes utenriksministre er enige om at det må reageres mot Syria, men ikke på hvilken måte det skal reageres.

Hele saken »

Putin og Obama hadde eget møte

Vladimir Putin og Barack Obama møttes fredag for å diskutere borgerkrigen i Syria. Men de er fortsatt like uenige om USAs angrepsplaner.

Hele saken »

– Stormaktene fortsatt uenige om Syria

Så langt ser det ikke ut til å ha vært noe gjennombrudd i Syria-saken på G20-landenes toppmøte i St. Petersburg.

Hele saken »

Putin og Obama i full klinsj om Syria

Krangel om bevis, bitre erfaringer fra Libya og et ønske om å forbli en stormakt. Det får Vladimir Putin til å si nei til Barack Obamas bønn om støtte til en militæraksjon mot Syria.

Hele saken » 10