Syria

 

– USA snappet opp samtale om kjemiske våpen

USA overhørte samtaler mellom en ansatt i det syriske forsvarsdepartementet og lederen for en hæravdeling utstyrt med kjemiske våpen. Samtalene er USAs bevis for at regimet er ansvarlig for et gassangrep, skriver Foreign Policy.

Hele saken » 2

En koalisjon av villige tar form

En koalisjon av land villige til å delta i et militært angrep mot Syrias regime tar form. Et angrep kan komme før helga.

Hele saken »

Obama har ikke bestemt seg om Syria-angrep

Vestlige ledere trapper opp krigsretorikken og truer nå med et nært forestående angrep mot Syria.

Hele saken » 22

Stanset gassmasker på vei fra Nord-Korea til Syria

Nord-Korea har forsøkt å eksportere gassmasker til regimet i Syria, men lasten ble stanset i Tyrkia, melder en japansk avis.

Hele saken » 6

USA utsetter Syria-møte med Russland

USA utsetter tosidige samtaler med Russland om konflikten i Syria. Russerne beklager utsettelsen av møtet, som skulle vært holdt i Haag onsdag.

Hele saken » 2

Russland: – Angrep på Syria kan bli katastrofalt

Russland advarer om at en militæroperasjon mot Syria vil få katastrofale konsekvenser for hele Midtøsten-regionen.

Hele saken » 6

Kerry: – Må stilles til ansvar for gassangrep

I en krass tale gjorde USAs utenriksminister det klart at et angrep med kjemiske våpen i Syria er motbydelig, og at USA vil kreve at noen må stå til ansvar for angrepet.

Hele saken » 1

Eide kritiserer Sikkerhetsrådet for Syria-nøling

– Det er en skandale at FNs sikkerhetsråd ikke har kommet fram til et felles standpunkt til situasjonen i Syria, sier utenriksminister Espen Barth Eide. Han fordømmer skytingen mot FNs våpeninspektører.

Hele saken » 4

Vestlige ledere drøfter angrep på Syria

FNs våpeninspektører ble møtt med skudd da de skulle etterforske det angivelige kjemiske angrepet i Damaskus. I Vesten fortsetter diskusjonen om mulige reaksjoner mot Syria.

Hele saken » 2

FNs etterforskere er i Damaskus

Til tross for at en av bilene ble skutt i stykker av snikskyttere kom FNs etterforskere mandag ettermiddag frem Damaskus i Syria.

Hele saken » Se video

Snikskyttere løsnet skudd mot FNs våpeninspektører i Damaskus

Snikskyttere har løsnet skudd mot FNs våpeninspektører i Damaskus, opplyser en FN-talsmann. Det er ikke meldt om personskader.

Hele saken » 4