Syria

 

Enighet om utkast til FN-resolusjon om Syria

Vetomaktene i Sikkerhetsrådet er enige om en resolusjon om ødeleggelse av Syrias kjemiske våpen. Utkastet inneholder ikke trusler om militærmakt. En avstemning kan komme allerede fredag.

Hele saken » 4

Enighet om utkast til FN-resolusjon om Syria

De faste medlemmene i Sikkerhetsrådet er enige om et utkast til en resolusjon om Syrias kjemiske våpen, ifølge Russlands utenriksminister.

Hele saken »

Russland avviser Syria-enighet mellom vetomakter

Russland avviser rapportene om at de fem vetomaktene i Sikkerhetsrådet er enige om de vesentligste punktene i en resolusjon om Syria.

Hele saken »

Russland på gli mot «kapittel sju» i FN-resolusjon

Russland har hittil vært sterkt imot å true Syria med bruk av militære midler. Men nå ser russerne ut til å kunne støtte en FN-resolusjon som nevner denne muligheten.

Hele saken »

Syria har gitt FN opplysninger om sine kjemiske våpen

FNs organisasjon for forbud mot kjemiske våpen har mottatt detaljert informasjon om Syrias kjemiske arsenal.

Hele saken » 2

Ny amatørvideo viser blodig kamp i Syria

Regimets styrker har økt kontrollen over Damaskus, men hæren har ikke greid å gjenvinne kontroll over nordlige og østlige Syria.

Hele saken » Se video

Syria vil foreslå våpenhvile på fredskonferanse

Den syriske regjeringen mener borgerkrigen er fastlåst og vil be om våpenhvile dersom Genève-konferansen blir noe av, sier visestatsminister Qadri Jamil til avisa The Guardian.

Hele saken »

Regjeringen vil øke antallet kvoteflyktninger

Den rødgrønne regjeringen vil gi 1.000 kvoteflyktninger fra Syria opphold i Norge. Saken må godkjennes av det nye Stortinget.

Hele saken » 18

Syria: FN-inspektørene skal tilbake

Allerede neste uke kan FN-inspektørene være tilbake i Syria.

Hele saken »

Russland varsler nye «bevis» mot syriske opprørere

Russland hevder at det syriske regimet har gitt Russland nytt materiale som skal tyde på at opprørere sto bak det kjemiske angrepet utenfor Damaskus 21. august.

Hele saken »

–€“ Her styrter helikopteret

Tyrkia skjøt ned et syrisk helikopter. Ifølge opprørere i Syria viser videoen helikopteret som styrter på syrisk side av grensa.

Hele saken » Se video