Midtøsten

Foleys far: – Han var modig helt til siste slutt

Familien til den drepte journalisten James Floey møtte pressen utenfor hjemmet sitt i New Hampshire onsdag. – Det er forferdelig. Folk kan dø på mange forskjellige måter, men denne måten var den mest forferdelige, sier faren hans, John Foley.

Hele saken » Se video

Norwegian flyr til Tel Aviv tross Hamas-advarsel

Flyselskapet Norwegian fortsetter å fly som normalt til Tel Aviv i Israel tross advarselen fra Hamas' væpnede fløy mot å fly til Ben Gurion-flyplassen.

Hele saken »

Obama: – Ingen tro lærer folk å massakrere uskyldige personer

Det hvite hus og amerikansk etterretning bekrefter at videoen fra ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) som viser drapet på en amerikansk journalist James Foley, er ekte.

Hele saken »

Situasjonen på Gazastripen tilbake til start

Hamas truer med flere rakettangrep og advarer flyselskaper mot å fly til Tel Aviv, mens Israel er fast bestemt på å fortsette offensiven mot Gazastripen. Lite tyder på at israelerne og palestinerne vil gjenoppta forhandlingene.

Hele saken »

– Toåring drept i israelsk angrep mot Gazastripen

En to år gammel palestinsk jente og en kvinne er blitt drept i et israelsk angrep mot et hus i Gaza by, ifølge palestinske helsemyndigheter.

Hele saken »

– Israel kommer tilbake til forhandlingsbordet

Våpenhvilen er brutt, og Israel har trukket tilbake sin delegasjon fra forhandlingene med Hamas i Kairo. – Mer en markering enn et varig forhandlingsbrudd, ifølge Midtøsten-forsker.

Hele saken »

USA kan bli dratt inn i ny Irak-krig

USA innser at det vil ta tid å bekjempe IS. Hvem som skal lede kampen, er uklart, og USA risikerer selv å bli dratt dypere inn i krigen.

Hele saken »

Nye bomber mot Gaza – Israels forhandlere kalt hjem

Israel svarte resolutt på nye rakettangrep fra Gazastripen tirsdag: Nye luftangrep mot Gaza er i gang, og Israel avblåser forhandlingene i Kairo.

Hele saken »

Vil kaste Ubaydullah Hussain ut av landet

Frps nestleder Per Sandberg vil sende islamisten Ubaydullah Hussain ut av landet og væpne kurderne som kjemper mot islamistene i Irak. – Rasistisk, svarer Hussain.

Hele saken »

Israel og Hamas forlenger våpenhvilen – forhandlingene fortsetter

Den midlertidige våpenhvilen på Gazastripen forlenges med et døgn for å gi israelerne og palestinerne tid til å komme frem til en mer varig avtale.

Hele saken »

Møt noen av barna fra Sinjar-fjellet

Utmattet etter mange døgn på flukt dra ekstremistene i IS får barna fra Sinjar-fjellet seg endelig litt mat. Rundt 24 000 mennesker har kommet til denne provisoriske flyktningeleiren i den irakiske byen Dohuk, foreløpig utenfor rekkevidden til de ekstreme islamistene i gruppen IS. For barna ha de forferdelige opplevelsene satt spor. Mange tilhører den religiøse minoriteten yazidier som blir omtalt som djeveldyrkere av IS. Mange av barna har mistet begge foreldrene. De heldige har fremdeles mammas fang å hvile hodet på.

Hele saken » Se video