Midtøsten

Netanyahu advarer Obama mot Iran-avtale

Israels statsminister Benjamin Netanyahu ber USAs president Barack Obama om å ikke godta en avtale med Iran som gjør at landet fortsatt kan forsøke å utvikle atomvåpen.

Hele saken » 1

Minst 25 drept i bombeangrep i Irak

Minst 25 personer ble drept i to ulike bombeangrep i den irakiske hovedstaden Bagdad tirsdag, ifølge politikilder og helsepersonell.

Hele saken »

Tyrkia kan ha byttet gisler med IS-fanger

Syriske opprørere slapp fri 50 IS-medlemmer i bytte mot de tyrkiske gislene som nylig kom hjem etter å ha blitt holdt fanget av IS i Irak, ifølge en tyrkisk avis.

Hele saken » 1

Opposisjonsgrupper fra Syria møttes i Oslo

Representanter fra flere av opposisjonsgruppene i Syria møttes i Oslo flere ganger i sommer, bekrefter Utenriksdepartementet.

Hele saken »

FN forbereder at 400.000 kurdere vil legge på flukt

FN venter at alle 400.000 innebyggere i den syriske byen Kobani vil flykte inn i Tyrkia for å unnslippe militante islamister.

Hele saken »

Israel har skutt ned syrisk fly

Israel har skutt ned et syrisk fly på Golanhøydene, melder den israelske hæren.

Hele saken »

Gamle fiender samarbeider i kampen mot IS

Et mylder av kryssende konfliktlinjer i Midtøsten gjør det vanskelig for Barack Obama å bygge en koalisjon for å bekjempe IS. Men allerede er det tegn til at tidligere fiender vil samarbeide mot ekstremistene.

Hele saken » 15

– IS tjener 12 millioner kroner daglig på ulovlig salg av olje

Ifølge ansatte i det irakiske oljedepartementet skal terrorgruppen IS tjene opptil 12 millioner kroner daglig på salg av olje på svartebørsen. Så mye som 210 lastebiler krysser grensen til Tyrika daglig med det sorte gullet.

Hele saken » Se video

88 pågrepet for terrorplanlegging i Saudi-Arabia

88 personer er pågrepet i Saudi-Arabia for å ha planlagt terrorangrep der og i utlandet, ifølge innenriksdepartementet i landet.

Hele saken »

Krig og isfront før Stoltenberg overtar NATO

Blodbad og borgerkrig på NATOs dørstokk. Det er realiteten før Jens Stoltenberg overtar roret i alliansen 1. oktober.

Hele saken » 5

Slektninger til savnede soldater i Irak stormet parlament

Over 100 slektninger av soldater som er savnet etter å ha blitt bortført av opprørsgruppen Den islamske staten (IS), stormet tirsdag nasjonalforsamlingen i Bagdad og gikk løs på inventaret.

Hele saken »