Reserven Gløersen vant i Davos

Anders Gløersen gikk til topps i Davos. Foto: NTB Scanpix
Anders Gløersen gikk til topps i Davos. Foto: NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sprinteren Anders Gløersen vant mennenes 15 kilometer fri teknikk i Davos lørdag. Reserven gikk inn til sin femte verdenscupseirer i karrien, men den første på distanse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Petter Northug og Chris Jespersen fulgte på de neste plassene. Sprinteren Gløersen trives tydeligvis i Davos og gikk et godt i mellomhøyden. Han hadde en forrykende avslutning og gikk inn til sin første seier i et distanserenn.

Gløersen var reserve og gikk inn da Didrik Tønseth måtte melde forfall med mageproblemer. Sistnevnte ble blindtarmoperert fredag.

– Jeg takket ja da jeg fikk muligheten på grunn av sykdom i den norske troppen. Jeg hadde forhåpninger, men det var noe overraskende at jeg skulle vinne, sa Gløersen til FIS.

Petter Northug leverte også et solid løp. Han hadde samme løpsopplegg som Gløersen med en litt forsiktig åpning. Han var den enste som matchet Rustad-løperens forrykende avslutning, men havnet 4,8 sekunder bak i mål.

Chris André Jespersen ledet på siste mellomtid, men i likhet med alle tapte han mye på slutten og endte på 3.-plass, slått med 10,4 sekunder.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby hadde tidene til andre å gå på sin siste startende, men heller ikke han klarte å holde tempoet oppe mot slutten. Han gikk inn til 6.-plassen, slått med 13,8 sekunder. Finn Hågen Krogh som vant sprinten i Davos forrige søndag endte på 7.-plass, ytterlige 1,1 sekunder bak.

Øvrige norske plasseringer: 13) Niklas Dyrhaug 32,5 sekunder bak, 21) Simen Østensen 52,3, 26) Simen Andreas Sveen 58,2 og 33) Sjur Røthe 1.15,7.

Gløersen vant for øvrig sprinten i fri teknikk i Davos i fjor og endte på 2.-plass forrige helg. Søndag er det sprint på programmet i den sveitsiske byen, som overtok rennene fra franske La Clusaz.