Johansen scoret i Celtic-seier

Celtic kjempet seg til seier mot rumenske Astra i europaligaen. Foto: Russell Cheyne (Reuters)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Celtic er fortsatt ubeseiret i Europaligaen etter at de vant 2-1 mot rumenske Astra.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ronny Deilas mannskap slet lenge med å få hull på byllen hjemme i Glasgow. Tross store sjanser tok det 73 minutter før Stefan Scepovic stanget Celtic i ledelsen etter et perfekt slått frispark fra Anthony Stokes.

Den serbiske spissen hadde flere muligheter til å sende skottene i ledelsen før målet kom.

Fem minutter senere så det ut som det løsnet for Celtic. Tidligere Rosenborg-spiller Mikael Lustig slo hardt inn foran mål. Keeper Silviu Lung Jr. slo ballen ut i feltet, der kom Stefan Johansen i full fart og banket ballen via tverrliggeren og i mål.

Den norske landslagsspilleren spilte på ny en god kamp sentralt på midtbanen, og han fortsetter den gode formen. I forrige kamp mot Ross County ble han kåret til banens beste spillere.

Hjemmefansen trodde trolig nordmannen punkterte kampen da han doblet ledelsen, men kun tre minutter senere skapte rumenerne spenning igjen.

Etter sløvt forsvarsspill fikk Gabriel Enache pirket ballen i mål. Celtic fortsatte å opptre nervøst defensivt etter reduseringen, men klarte å ro i land en ny seier i europaligaen.

Astra var godt med gjennom hele kampen. De skapte flere store sjanser, men en god Craig Gordon hindret full uttelling foran mål.

Celtic ligger på annenplass i gruppe D med 7 poeng, med like mange poeng som Salzburg. De har en luke på fire poeng ned til kroatiske Dinamo Zagreb.