Arsenal snudde mot Anderlecht

Arsenal vendte til 2-1-seier over Anderlecht i sluttminuttene onsdag. (Video vises i samarbeid med TV )
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arsenal og jubilant Arsène Wenger (65) fikk ingen god start i mesterligaen i høst, men med 2-1 borte mot Anderlecht fikk Wenger en solid bursdagsgave.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arsenal kom under, men snudde i løpet av to minutter helt mot slutten av kampen. Innbytter Lukas Podolski ble matchvinner med sin fulltreffer 15 sekunder ut i ekstratiden. Like før hadde Kieran Gibbs utlignet til 1-1.

– De hadde noen store sjanser de ikke utnyttet, og til slutt utgjorde vår erfaring forskjellen. Vi fortjente kanskje ikke å vinne med tanke på kvaliteten Anderlecht viste i kveld, sa manager Arsène Wenger etter kampen.

Det ble en sjansefattig og nervøs kamp i den belgiske hovedstaden. Før pause var det knapt nok en avslutning fra noen av lagene som havnet mellom stengene.

Arsenal tok kommandoen tidlig i annen omgang og hadde et par gode forsøk. Alexis Sánchez var involvert i begge. Først avsluttet han selv rett på keeper før han serverte Aaron Ramsey. Sistnevnte skjøt utenfor i god posisjon.

Kontringer

Hjemmelaget skulle vise seg å være farlig på kontringene som ofte kommer når et lag satser litt for offensivt.

Etter 71 minutter gikk et slik forsøk hjem. Selv om Anderlecht-angriperne var i klart undertall, traff overlegget fra Denis Praet pannebrasken til Andy Najar, og ballen havnet utenfor Emiliano Martinez' rekkevidde. Tredjekeeper Martinez voktet Arsenal-målet fordi Wojciech Szczesny var utestengt og David Ospina skadd.

Ti minutter før slutt sendte Anderlecht mange mann i angrep, men Anthony Vanden Borres avslutning havnet i krysset og ut.

Arsenal var svært nær scoring da Sanchez sendte et frispark like utenfor stolpen, men i sluttminuttene skulle det omsider lykkes for Arsenal etter 179 målløse borteminutter i mesterligaen i høst.

– Så lenge vi ikke slapp inn det andre målet hadde vi fremdeles muligheten til å ta minst ett poeng, sa Wenger.

Dortmund-suksess

Suksessen i mesterligaen fortsetter for Dortmund. Det tyske laget tok sin tredje strake seier i gruppespillet ved å knuse tyrkiske Galatasaray med 4-0 i Istanbul.

– Vi var supereffektive og scoret to mål på to sjanser i starten av kampen. Vi spilte med konsentrasjon og hadde ingen problemer i forsvar. I tillegg var kontringsspillet vårt utrolig farlig, sa Mats Hummels til UEFAs hjemmeside etter kampen.

Pierre-Emerick Aubameyang åpnet med to mål allerede etter seks og 18 minutter. Marco Reus økte til 3-0 fire minutter før sidebytte, mens Adrián Ramos fastsatte resultatet sju minutter før slutt.

Jürgen Klopps mannskap har skuffet i hjemlig serie, men har fått en solid start på mesterligasesongen. Mye skal til om ikke laget enkelt tar seg til cupspillet.

Dortmund er ved siden av Bayern München og Real Madrid alene om å ha full pott etter halvspilt gruppespill.