Barcelona vant enkelt

Barcelona hadde ingen problemer mot Ajax på Camp Nou. Se målene her! Videoen leveres i samarbeid med TV2.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Barcelona hadde nok sjanser til å vinne stort, men måtte nøye seg med 3-1-seier hjemme mot Ajax i mesterligaen tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampen var for det meste enveiskjøring fra Barcelonas side, men sjansesløseriet skapte spenning helt mot slutten. I det 88. minutt scoret innbytter Anwar El Ghazi på Ajax' første avslutning på mål og halverte hjemmelagets ledelse.

Men fire minutter på overtid fjernet unggutten Sandro (19) all tvil. Innbytteren punkterte oppgjøret med et skudd fra spiss vinkel. Han scoret på en pasning fra Rafinha.

Neymar ga Barcelona en pangstart etter sju minutter. Den brasilianske angrepsstjernen ble servert ballen av Lionel Messi og lobbet den elegant i lengste hjørne.

De nederlandske gjestene hadde svært lite å stille opp med på Camp Nou. I første omgang hadde ikke Ajax et eneste skudd på mål. Da hjalp det heller ikke med slurv mot Barcelonas stjernegalleri.

Nesten for Iniesta

Forut for 2-0-scoringen var Ajax gavmild og lot Andrés Iniesta få ballen. Det skulle bli kostbart. Playmakeren fant Messi, som løp forbi Nick Viergever og hamret til. Ballen gikk via keeperhanskene til Jasper Cillessen og i nettmaskene.

Fem minutter senere burde det stått 3-0, men Pedro skjøt i stolpen og ut. Kort tid før pause forsøkte Iniesta seg på en lur chip, men denne gangen fikk klarte Cillessen å avverge med en glimrende redning.

I annen omgang fortsatte Barcelona å storme i angrep. Messi fikk korrekt et mål avblåst for offside i det 50. minutt, mens han like etterpå driblet seg gjennom Ajax-forsvaret og kom alene med Cillessen. Argentineren dunket til, men skuddet endte i nettveggen.

Riise tilbake

Med seieren kom Barcelona raskt tilbake på vinnersporet i den gjeveste europacupen. I forrige runde ble det 2-3-tap borte mot Paris Saint-Germain. Så langt i sesongen har katalanerne kun sluppet inn mål i mesterligaen. I La Liga er nullen fortsatt intakt.

Etter tre kamper står Barcelona med seks poeng. PSG topper gruppe F med ett poeng mer etter den sene 1-0-seieren over APOEL Nikosia på Kypros. Edinson Cavani ble matchvinner tre minutter før slutt.

John Arne Riise fikk 50 minutter som APOEL-innbytter. Han gjorde dermed mesterligacomeback etter flere års avbrekk. Det var hans 120. europacupkamp.

Nordmannen erstattet Marios Antoniades, som måtte ut med skade.