Chelsea med storseier på cruisekontroll

Chelsea hadde få problemer med å hanskes med Maribor tirsdag kveld. Se målene her! Videoen leveres i samarbeid med TV2.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Slovenske Maribor var aldri nærheten av å true Chelsea på Stamford Bridge i mesterligaen tirsdag kveld. Til slutt sto det hele 6-0 i målprotokollen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede etter en halvtime i Londons høstkulde var kampen i realiteten avgjort. Loïc Remy ga vertene ledelsen i det 13. minutt, før innbytter Didier Drogba økte til 2-0 på straffespark ti minutter senere.

John Terry viste prov på solid lungekapasitet da han slo følge med Eden Hazard og Cesc Fàbregas i en kontring etter en Maribor-corner. Løpet bar frukter da kapteinen skled inn 3-0 etter innlegg fra Fabregas.

Skår i gleden

Annen omgang var under ti minutter gammel da Chelsea økte ledelsen. Et innlegg fra høyre gikk via Maribors Mitja Viler og i mål.

Maribor fikk muligheten til å score et trøstemål fra straffemerket, men Agim Ibraimi traff stolpen. I motsatt ende fikk Chelsea kvarteret senere kampens tredje straffespark, som Hazard omsatte til 5-0. Samme mann fastsatte resultatet til 6-0 med en vakker scoring i det 90. minutt.

Til tross for målkalaset var det likevel et skår i gleden for manager José Mourinho. Remy fikk tilsynelatende en lyskestrekk i det han scoret sitt første mesterligamål siden 2011, og han ble byttet ut like etterpå. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

Med Diego Costa allerede ute begynner dermed spissutvalget å bli noe tynnere enn det portugiseren liker. I storoppgjøret mot Manchester United på Old Trafford søndag kan svaret være hjemvendte Didier Drogba.

Drama i Tyskland

I gruppens andre oppgjør mellom Schalke og Sporting Lisboa avgjorde tyskerne med 4-3-målet på overtid. Sportings Maurício ble utvist etter en drøy halvtime, men det ble likevel en svært severdig kamp i Gelsenkirchen.

Nani sendte portugiserne i ledelsen etter et kvarter, mens Lyn-kjenning Chinedu Obasi utlignet like etter gjestenes utvisning.

Scoringer av Klaas-Jan Huntelaar og Benedikt Höwedes sendte vertene to mål foran etter pause, men med ti mann ga ikke Sporting opp.

Adrien Silva skapte spenning da han reduserte i det 64. minutt, før samme mann sørget for Sporting-jubel med sin utligning i det 81. minutt. Jubelen tok fort slutt da Eric Maxim Choupo-Moting scoret på straffespark på overtid og sikret tre poeng for vertene.