Bortesmell for Liverpool

Raheem Sterling og Liverpool ble nektet poeng av Basel i mesterligaen onsdag. (Foto: Arnd Wiegmann (Reuters)
Artikkelen fortsetter under annonsen

For Liverpool stokket det seg igjen foran mål i bortemøtet med Basel. Marco Streller sørget for at sveitserne vant mesterligakampen 1-0.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I åpningskampen mot Ludogorets ble det en knepen 2-1-seier, men siden det har det meste gått i motbakke for Anfield-laget. To kamper uten seier i serien ble fulgt opp av en tam forestilling onsdag.

Liverpool-kaptein Steven Gerrard var på langt nær tilfreds med innsatsen i kampen.

– Vi skapte noen gode sjanser, men vi fortjente ikke å få med oss poeng fra denne kampen. Vi kjempet ikke hardt nok i duellene. Basels seiersvilje var større, konkluderte Gerrard overfor UEFA.

Skuffet Rogers

Også Liverpool-manager Brendan Rogers var skuffet over at laget han ikke lykkes i Sveits onsdag kveld.

– Et meget skuffende resultat. Vi skulle ha tatt med oss poeng fra denne kampen, men vi var ganske enkelt ikke gode nok på cornerne. Det er et problem vi har slitt med, sa Rogers.

Keeper Simon Mignolet gjorde sine saker prikkfritt, men måtte gi tapt da det ble surr i Liverpool-feltet tidlig i annen omgang. Belgieren hadde nettopp gjort en god redning som ga corner til Basel, og han måtte trå til med en ny da hjørnesparket fra Taulant Xhaka traff bakhodet til Martin Skrtel.

På returen var veteranen Streller reaksjonssterk, og han fikk hamret ballen i mål fra kort hold.

Basel hadde brukbar kontroll, men Liverpool fikk vasket frem en god mulighet etter fint spill i det 75. minuttet. Men mottaket til Raheem Sterling var såpass hardt og klønete at han aldri fikk satt keeper Tomas Paclik på prøve.

Et defensivt sterkt Basel fikk ryddet unna resten av kampen, og hjemmefansens feiring kunne ta helt av. Liverpool nærmer seg en krise og trenger et solid løft i hjemme mot West Bromwich i helgen.

Ny Real-seier

Ludogorets var nær poeng mot Liverpool og ble heller ingen kasteball da tittelholder Real Madrid gjestet Bulgaria onsdag.

Faktisk tok det bare fem minutter før hjemmelaget var i ledelsen. En corner endret retning i Sergio Ramos, og Marcelinho headet inn 1-0 fra kort hold.

Real Madrid fikk straffe i det 11. minuttet, men da ble den vanligvis så treffsikre Cristiano Ronaldo nektet scoring av Vladislav Stojanov.

Den portugisiske målmaskinen gjorde det uansett godt igjen da han fikk en ny sjanse fra straffemerket halvveis i første omgang.

Og kvarteret før slutt ble Ronaldos spisskollega Karim Benzema helten for bortelaget da han nettet på innlegg fra venstreback Marcelo. Dermed står Ludogorets med to sure 1-2-tap så langt i mesterligaen, mens Real Madrid er perfekt med seks poeng og tabelltopp.