Den hjemvendte sønn fikset tre poeng

Åge Hareide dirigerte på sidelinjen mot Olympiakos. Foto: Andreas Hillergren (TT)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Markus Rosenberg ble den store helten da Malmö og Åge Hareide tok lagets første seier i mesterligaen noensinne. Olympiakos ble sendt tilbake til Hellas med 0-2 i sekken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åge Hareides gutter tok tre poeng i det som på papiret var gruppespillets letteste kamp for de lyseblå. Men 2-0-seieren på eget gress satt langt inne.

– De hadde mye ball, men det var på egen banehalvdel, sa Hareide etter kampen.

Malmö holdt nullen for fjerde gang på hjemmebane i årets mesterliga.

– Jeg kan bare forklare det med en god forsvarslinje og en veldig bra målvakt. Hele lagets defensive innsats er fantastisk, skrøt sunnmøringen.

Rosenberg-scoring

Olympiakos, med Omar Elabdellaoui fra start, startet best på svensk jord. Men til tross for gjestenes overtak, ble det ikke skapt noen store muligheter før halvveis ut i omgangen.

Først fikk Giannis Maniatis en brukbar sjanse, før Rosenberg ga et lite hint om hva som ventet da hans stupheading ble reddet av Olympiakos-målvakt Roberto.

Den 32 år gamle spissen spilte for Malmö fra 2001 til 2005, og kom tilbake til sin moderklubb i februar.

– Han er så viktig med sin erfaring og han gir spillerne rundt seg selvtillit, sa Hareide om sin tomålsscorer.

20 minutter etter sin første sjanse utnyttet Malmö-gutten grusomt forsvarsspill da midtstopper Alberto Botia og Roberto aldri ble enige om hvem som skulle ta ansvar for en ball i bakrommet. Rosenberg oppfattet rotet, snappet til seg ballen og etter litt flipperspill i boksen sendte han svenskene i ledelsen.

– De slurvet litt og på et vis fikk jeg tråklet ballen gjennom dem og satt ballen i mål, sa spissen etter kampen.

Sjanser

Der de første '45 var noe sjansefattige, ble andre omgang det stikk motsatte.

Isaac Kiese Thellin, Magnus Eriksson og Konstantinos Mitroglou hadde i tur og orden store sjanser for sitt lag. Når det i tillegg kan nevnes at Olympiakos ble snytt for et straffespark og at Malmö-målvakt Robin Olsen holdt på å surre et langskudd i mål, var det nærmest utrolig at kampens andre scoring ikke kom før i det 81. minutt.

Nok en gang var Markus Rosenberg mannen Hareide kunne sette sin lit til. Spilleren med 28 kamper og null mål for West Bromwich fikk servert ballen på sølvfat av lagkamerat Pawel Cibicki og satte ballen i mål fra kloss hold.

– Jeg fikk ballen åpent mål. Jeg sleivet litt, men den gikk likevel inn.

Ebbet ut

Etter 2-0-scoringen bølget spillet frem og tilbake, og begge lag hadde sine muligheter til å sette ballen i mål.

Til tross for sjansene endte kampen 2-0 og dermed kunne svenskene juble for sin første seier i årets mesterliga.

I gruppens andre kamp tok Atlético Madrid tre poeng mot den italienske serielederen Juventus. Avgjørelsen kom i det 74. minutt da Arda Turan tuppet et Juanfran-innlegg i mål.

Med kveldens resultater har samtlige lag i gruppe A tre poeng.

– Topplagene i gruppen er nok Atletico og Juventus. Vi må kjempe med Olympiakos om tredjeplassen. Det kan bli en avgjørende kamp i Hellas, sa Hareide.