Odd med stø kurs mot sølv

Dag-Eilev Fagermo er i ferd med å lede Odd til sølv i eliteserien. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Herolind Shala og Håvard Storbæk viste hodestyrke da Odd slo Vålerenga 2-1 på bortebane fredag kveld. Seieren var et solid steg mot sølvmedaljer i eliteserien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra tabelltoeren skiller det nemlig syv poeng ned til Rosenborg, som maksimalt kan ta ni på de tre kampene trønderne skal spille. Mye tyder på at Odd kan avgjøre sølvkampen når lagene møtes i Skien neste helg.

Et Vålerenga i svak form ga Odd få problemer i høstkulda på Ullevaal stadion fredag. Selv om Kjetil Rekdals elever så giftigst ut de første drøye ti minuttene, var det gjestene som bød publikum på scoringer i første omgang.

Den første kom i et flott angrep etter 13 minutters spill. Chukwuma «Bentley» Akabueze slo en fin stikker til høyreback Jarkko Hurme, som fikk rom på kanten. Han slo inn til en Shala som hadde timet løpet sitt perfekt og umarkert kunne heade inn 1-0.

Odd fortsatte å produsere sjanser, mens VIF var noe upresise i banens siste tredel. Og etter 31 minutter måtte Michael Langer plukke en ny ball ut av nettet. Shala tok servitørrollen og slo inn til Håvard Storbæk, som hadde løpt seg fri og doblet ledelsen med et vakkert hodestøt.

Tøylet Kjartansson

Etter 0-2-målet styrte VIF kampen, men uten tellende resultat. Målmaskinen Vidar Örn Kjartansson var bevegelig på topp, men fikk lite rom av Odd-forsvaret. Hans gode skuddmulighet i det 34. minuttet ble solid reddet av André Hansen, og VIF-spissen gikk for en sjelden gangs skyld målløs av banen.

Over i annen omgang ble det dramatikk da Kjartansson gikk i bakken i duell med Hurme etter fikst VIF-spill. «Hele» Ullevaal ropte på straffe, men dommer Tore Hansen avviste søknaden kontant.

Vertene måtte fremover på banen, og det ga Odd rom for kontringer. Bentley fikk heade fra svært god posisjon på innlegg fra Hurme, men Langer fikk kontroll på nigerianerens forsøk.

Ny spenning

Rekdal hadde sendt inn Morten Berre og Mathias Blårud i et dobbeltbytte etter timen, men det utgjorde ikke noen stor forskjell mot et Odd-lag som fremsto mer solid defensivt enn i hjemmeseieren (4-3) over Bodø/Glimt sist.

Spenning ble det likevel etter at Ghayas Zahid fikk skli inn 1-2 ved bakre stolpe i det 79. minuttet. En vanvittig redning av Hansen på Simon Larsens skudd fem minutter senere sørget for at vertene ikke fikk med seg poeng. De siste ti minuttene ble i stor grad et stormløp mot Odd-målet, men gjestene holdt unna.

Dermed må Rosenborg slå Sandnes Ulf på Lerkendal søndag ettermiddag for å holde liv i sølvhåpet.