Ap med beste måling på 15 år

Ap-leder Jonas Gahr Støre kommenterer statsbudsjettet i vandrehallen i Stortinget forrige uke. (Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix)
Ap-leder Jonas Gahr Støre kommenterer statsbudsjettet i vandrehallen i Stortinget forrige uke. (Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiet går fram 4,2 prosentpoeng til 39 prosent i en ny meningsmåling. Det er partiets beste måling siden 1999.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På målingen som Opinion har utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) er Ap nesten like stort som de to regjeringspartiene til sammen.

Høyre går tilbake 1,6 prosentpoeng til 25,9 prosent. Regjeringspartner Frp får 13,8 prosent, en tilbakegang på 0,5 prosentpoeng.

Framgangen til Arbeiderpartiet ligger utenfor feilmarginen.

– Dette var sterke tall som gir en stor inspirasjon til alle som står på for partiet, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til ANB.

Han ser målingen i lys av statsbudsjettet som regjeringen la fram forrige uke.

– Det rimer ikke med kutt i barnetillegg for uføre når du samtidig gir store skatteletter til de rike. Når regjeringen fører en sosial profil som folk ikke ønsker, går velgerne til Arbeiderpartiet, sier Støre.

Av de andre partiene på Stortinget er det bare Senterpartiet som har framgang på oktobermålingen med en oppslutning på 4,6 prosent.

Sosialistisk Venstreparti går ytterligere tilbake til 2,7 prosent. Regjeringens støttepartier Venstre og KrF har en oppslutning på henholdsvis 4,5 og 4,4 prosent, mens Miljøpartiet De Grønne har 3 prosent.

Målingen er tatt opp mellom 7. og 13. oktober.