Kidnappet jente funnet i Mexico etter 12 år

Artikkelen fortsetter under annonsen

En jente som ble bortført av moren sin for over 12 år siden ble gjenforent med faren onsdag etter å ha blitt funnet i god behold i Mexico.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sabrina Allen ble meldt savnet i 2002, fire år gammel, og ble reddet under en politiaksjon tirsdag i byen Estafeta Tlaxcala, 140 kilometer øst for Mexico City. Jenta er nå 17 år gammel.

FBI sier moren unnslapp i så mange år ved å flykte fra hjemlandet, flytte ofte og stadig skifte identitet, melder AFP.

Moren, Dara Marie Llorens (44), skal også ha endret jentas hårfarge ofte, ifølge lokale medier.

– Jeg er overlykkelig over at Sabrina er funnet i live og nå er i sikkerhet, sier faren Greg Allen, som møtte media under en følelsesladd pressekonferanse i Texas.

– Hele familien ønsker å takke etterforskerne som har gjort dette mulig, la han til i en uttalelse offentliggjort av privatetterforskningsbyrået Klein Investigations and Consulting, som bidro til å spore opp jenta.

Les også: Tobarnsmor holdt fanget i bur

Faren fikk forsørgeransvar av retten da han skilte seg fra kona i år 2000. Men hun bortførte barnet under et helgebesøk i april 2002, ifølge en erklæring fra retten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En meksikansk politibetjent ble såret i tirsdagens aksjon, ifølge myndighetene. Både Allen og moren ble sendt tilbake til USA i løpet av natten.

Faren la til på pressekonferansen: «Vi ber for den meksikanske politibetjenten som ble såret. Vi vil også takke den meksikanske regjeringen for samarbeidet om denne saken».

– De ga aldri opp, sier han, og takker også FBI og andre amerikanske politifolk som deltok. FBI sier det føderale amerikanske politiet i 12 år «gjennomførte aktiv etterforskning og fulgte hundrevis av tips og spor om Llorens oppholdssted, i samarbeid med andre politimyndigheter verden rundt».

Les også: Bortført og kreftsyk femåring funnet i live

Men «ved å ta på seg nye identiteter og flytte ofte gjennom årenes løp var Llorens i stand til å unngå oss ved flere enn en anledning». Etter pågripelsen av moren tirsdag «ble barnet funnet i Mexico i god behold og gjenforent med faren i USA onsdag».

Tenåringen får nå medisinsk og psykologisk oppfølging på hemmelig sted, mens moren sitter i varetekt, siktet for grov kidnapping.