Secret Service-sjefen går av etter inntrengerskandale

Julia Pierson må trekke seg som sjef for Secret Service i USA. Foto: Kevin Lamarque (Reuters)
Julia Pierson må trekke seg som sjef for Secret Service i USA. Foto: Kevin Lamarque (Reuters)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Julia Pierson trekker seg som sjef for Secret Service i USA etter at en inntrenger nylig klarte å ta seg inn i Det hvite hus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I dag har Julia Pierson, lederen for USAs Secret Service, tilbudt seg å gå av, og jeg har akseptert det, opplyste USAs sikkerhetsminister Jeh Johnson onsdag.

Joseph Clancy vil ta over som fungerende sjef for Secret Service, som har ansvaret for sikkerheten rundt USAs president Barack Obama.

Pierson har tatt på seg ansvaret for flere skandaler som har rystet Secret Service i det siste. Tirsdag måtte hun forklare seg for en granskningskommisjon.

Bakgrunn: – Inntrenger løp gjennom flere rom i Det hvite hus

Det er satt i gang en omfattende etterforskning av hvordan Omar Gonzalez, som skal ha vært bevæpnet med kniv, klarte å storme inn i Det hvite hus 19. september.

Gonzalez ble ikke stoppet før han hadde løpt gjennom store deler av første etasje i presidentboligen, ifølge avisa Washington Post. En føderal domstol ba onsdag om en psykiatrisk vurdering av den 42 år gamle Irak-veteranen, som lider av posttraumatisk stresslidelse.

Det er også kommet frem at Obama, under et besøk i Atlanta 16. september, havnet i en heis sammen med en bevæpnet, privat sikkerhetsvakt som tidligere er voldsdømt.