Hellstrøms fiskegrateng dårligst på fiskeinnhold:– Hellstrøms fiskegrateng kan nesten ikke kalles et fiskemåltid
Mesterkokk Eyvind Hellstrøm har vært svært kritisk til ferdigmatprodusentene. Nå kommer hans egen ferdigrett dårligst ut av ny test.
De senere årene har mesterkokk Eyvind Hellstrøm gått hardt ut mot matindustrien og ferdigmatprodusentene, blant annet gjennom programmet «Hellstrøm rydder opp hjemme».
I fjor kom Hellstrøms egne ferdigretter i butikkene, blant annet en fiskegrateng.
Nå har programmet «Matkontrollen» på TV 2 gjort en test av 15 fiskegratenger, der ernæringsfysiolog Tine Sundfør har sett på innholdet.
Mens de fleste gratengene inneholder rundt 30 prosent fisk, inneholder Hellstrøms «Fransk fiskegrateng» bare 18 prosent fisk, av typen klippfisk.
Sundfør mener en bra fiskegrateng bør inneholde minst 50 prosent fisk. Hun er overrasket over at Hellstrøms fiskegrateng kommer dårligst ut av testen:
– Jeg opplever at Hellstrøm er opptatt av at maten skal smake godt, men også at den skal gjøre godt. Og her er det så lite fisk at det nesten ikke kan kalles et fiskemåltid, sier Sundfør ifølge TV 2.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenLes omtale av flere av Hellstrøms ferdigretter: Smaken er viktigst
Hellstrøm forklarer det lave fiskeinnholdet med at det er klippfisk som er brukt i ferdigretten:
– Her dreier det seg om å finne balansen i smakene. Og vi bruker altså klippfisk, og det spesielle med klippfisk er at den har en aroma som er veldig markant, og om vi bruker for mye så blir det feil. Og derfor har vi funne fram til den optimale balansen i forholdet klippfisk, olivenolje, melkeprodukter og poteter, sier Hellstrøm til «Matkontrollen».
Han er også opptatt av ærlighet, og sier han derfor har skrevet at det er 18 prosent fisk i produktet.
Under intervjuet, som han velger å avbryte (se video øverst), sier han likevel at fiskeinnholdet skal økes til 21 prosent.
Les også: Kjøttbollene som gjør Hellstrøm glad